Христос Воскрес і дух наш воскресає

Великдень Паска 2014
 

Великдень 2014

20 Квітня 2014




  Святкувати Великдень, як Воскресіння Ісуса Христа почали ще наприкінці першого тисячоліття, з приходом християнства. Обидва свята збігалися у часі (весна, рівнодення) і стосувалися відродження життя і надій.
   Ісус Христос, за біблійним сюжетом, воскрес рано-вранці і Воскресіння супроводжувалось великим землетрусом — ангел небесний відвалив камінь від дверей гробу Господнього. На світанку жінки-мироносиці Марія Магдалина, Діва Марія, мати Якова та Соломія прийшли до гробу з пахощами, щоб покрити тіло Ісуса, але побачили відвалений камінь і порожню труну. Тоді схвильованим жінкам з'явився ангел та сповістив про Воскресіння Господнє.
  Слово «Пасха» походить від назви старозаповітного свята песах, що святкували юдеї в пам’ять про звільнення від єгипетського полону. Пасхальне ягня в юдеїв стало прообразом Христа, тому Христос іменується ще Агнцем Божим, Агнцем Пасхальним, Пасхою.
   До світлого свята Воскресіння в бібліотеці оформлена виставка Великодних рушничків та писанок подарованих користувачами бібліотеки. Також відвідувачі мали можливість ознайомитися з представленою книгою на виставці, Соломченко О.Г.  Писанки Українських Карпат, в якій описане монографічне дослідження писанкового розпису і художно-стильвих ознак образотворчого фольклору різних етнографічних регіонів Українських Карпат. Подано зразки писанкової орнаментики, технології розпису,консервації та реставрації писанок.
 
 



 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар