"Коли , і чому потрібно йти саме до лікаря".


    Коли потрібно?
  • Коли є конкретні питання, на які відповідь може дати лише лікар (а не подруга або приятелька!)
  • Коли необхідно отримати інформацію про всі методи контрацепції і вибрати найбільш відповідний потребам
  • Коли треба прийняти остаточне рішення, який метод обрати
  • Коли треба навчитися застосовувати обраний метод контрацепції
  • Коли потрібно змінити метод.
      Чому потрібно?
 
  • Ваша подруга/друг/родич/сусідка може знати більше за вас, але однозначно менше за лікаря, адже лікар отримав відповідну освіту, постійно підвищує свою кваліфікацію, а також має щоденну практику – тобто кожен день лікар отримує свій професійний досвід, якого ваша подруга може не мати.
  • Тому що для вибору контрацептиву потрібно оцінити не лише ваші особисті уподобання, а й особливості вашого способу життя, звичок тощо. Навіть, здавалося б, дрібниці можуть вплинути на вибір того чи іншого засобу контрацепції.
  • Саме лікар зацікавлений в тому, щоб ви були здорові, а якщо це лікар, у якого ви постійно спостерігаєтесь, то ця людина може знати про особливості та потреби Вашого організму більше за близьких – в такій ситуації порада лікаря буде високопрофесійною та ефективною.
 

Під час візиту, ви зможете у спокійній та конфіденційній обстановці обговорити з лікарем питання, що вас цікавлять, уточнити переваги чи недоліки того чи іншого методу, запитати щодо того, як вплине метод контрацепції на ваше життя – обтяжить чи навпаки спростить?

    Днями в Ільницькому відділенні сімейної медицини, в рамках проєкту "Майбутннє варто планувати" на базі пункту вільного доступу до мережі Інтернет в Ільницької сільської бібліотеки, проведено інформину для дівчат випускниць Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст."Коли, і чому потрібнойти йти саме до лікаря" з питань репрудуктивного здоровя.

 Серед слухачів заходу було розповсюджено інформаційні матеріали та буклети, з яких молодь могла ознайомитись з методами контрацепції та способами збереження власного здоровя




 

Немає коментарів:

Дописати коментар