Шевченківські читання.


     Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов'ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого.   
     У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не з черствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?
   
    9 березня 2016 року виповнилося 202 роки з дня народження Тараса Шевченка.      З метою вшанування Кобзаря в бібліотеці спільно з вчителем Староста Т.В та  учнями групи продовженого дня 4-тих класів Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст., було проведено Шевченківські читання "Могутнє слово Кобзаря". Де  було представлено книжкову виставку " Твори Тараса - України гордість і окраса" та художні роботи, на  шевченківську тематику, учнів відділу образотворчого мистецтво Ільницької ДШМ керівник Л.Р. Матіко.

      Учні послухали розповідь про важке життя Т.Г. Шевченка підготовлену бібліотекарем та ученицями 8 -го класу Ольгою Худан, Марійкою  Мурин, взяли участь у вікторині, на питання якої  з задоволенням давали відповіді, а на закінчення  всі присутні  взяли участь у голосних читаннях віршів Великого Кобзаря.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар