Голодомор - чорна біль серця України

          Пекельні цифри і слова
          У серце б'ють, неначе молот,
          Немов прокляття ожива,
          Роки ті чорні, голод... голод...








                     
       У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя.
  Жертвами голодомору 30-х рр. в Україні, за підрахунками українських та зарубіжних дослідників трагедії, стали від 6 до 8 млн. людей. Голодомор зруйнував українське село, яке зберігало традиції великої родини.
     Указом президента України №1310/98 « Про встановлення Дня пам’яті жертв голодоморів» від 26 листопада 1998 року кожного року  у четверту суботу листопада в Україні  відзначається національний пам’ятний день – День пам’яті жертв голодоморів.
     Щоб історія, на новому суспільному витоку, більше ніколи не повторювала свого жахливого досвіду,  в цей день наша бібліотека теж  не залишилася осторонь  цієї болючої трагедії.  26 листопада 2016 року працівниками бібліотеки було проведено годину пам’яті «Голодомор - чорна  біль серця України» для учнів Ільницької ДШМ образотворчого відділу ( викл.Матіко Л.Р,) і користувачів бібліотеки, та оформлено книжкову виставку    « Голгофа голодної смерті».
     Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.












Немає коментарів:

Дописати коментар