Чарівний світ вишиванки

    В Україні вишивати вміли у всіх регіонах. Кожна область, інколи навіть село володіли своїми унікальними техніками вишивання. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/05/19/sogodni__den_vyshyvanky_vsya_ukraina_vbyraietsya_u_natsionalnyy_odyag_700391

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво від ображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

  В Україні вишивати вміли у всіх регіонах. Кожна область, інколи навіть село володіли своїми унікальними техніками вишивання. Для українця вишиванка – не просто одяг. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код. 
   19 травня 2016 року,  в день Вишиванки, для користувачів бібліотеки було організовано і проведено інформаційно-виховну годину "Чарівний світ вишиванки "  Діти послухали цікаву розповідь про історію виникнення вишиванки, її різновидності про значення тих чи інших візерунків та символів на вишиванках та рушниках, ознайомились з літературою представленою на книжковій виставці       " Українські вишиванки - наче райдуги світанки". 
 













Немає коментарів:

Дописати коментар